Straal- en spuitcabine

Veel van de werkzaamheden voor onze opdrachtgevers kunnen wij vanaf onze bedrijfslocatie uitvoeren. Daar hebben wij de beschikking over een grote straal- en spuitcabine en is er een grote spuithal en opslagloods aanwezig voor de mobiele apparatuur. Daar kunnen wij bijvoorbeeld objecten stralen of spuiten of kunsthars epoxy en polyurethaan slijtlagen aanbrengen op objecten.

Op onze bedrijfslocatie in Hoogeveen beschikken we over een grote straal- en spuitcabine en grote spuithal waar we veel van onze werkzaamheden voor u uit kunnen voeren.

Werkzaamheden in onze straal- en spuitcabine

SSB Bouman is werkzaam voor grote en kleine opdrachtgevers en is daarbij ingesteld op werkzaamheden aan objecten die variëren van klein tot zeer groot. Mede daarom beschikken wij over de mogelijkheid om zelfstandig objecten te laden en lossen in een gewichtsklasse tot 30 ton. Voor het interne transport op het terrein en in de hallen zijn transportkarren (tot 60 ton draagvermogen) en zogenaamde boottrailers beschikbaar. In de hallen is een hijscapaciteit van 10 - 15 ton beschikbaar. Dankzij deze capaciteit zijn wij in de gelegenheid veel verschillende werkzaamheden op onze bedrijfslocatie uit te voeren.

Straalcabine

In de handstraalcabine, die een riante afmeting van 8 bij 25 meter heeft, wordt gestraald met een inert straalmiddel: korund (aluminium oxide). Na elke omloop wordt het straalmiddel gezuiverd van staal- en stofresten met behulp van een magneet- en stofreiniger. Perslucht is continu olie- en vochtvrij, dankzij de inzet van vriesdrogers. Een belangrijk voordeel bij het stralen met korund is dat we hiermee in staat zijn om zowel staal, rvs, aluminium, als verzinkt werk te stralen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om met glasparels te stralen. Al het straalwerk wordt uitgevoerd en gecontroleerd volgens de norm ISO 8501-1.

Spuit- en droogcabines

In goed geconditioneerde spuitcabines kunnen alle conventionele en moderne spuitsystemen worden aangebracht via onder meer airless-spray, elektrostatisch spuiten, HVLP, hot spray spuitinstallatie en andere spuitmethoden.

Veel van de werkzaamheden kunnen we in onze eigen fabriekshal uitvoeren

Schooperen

Schooperen is een van de specialisaties van SSB Bouman. Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor schooperen in verschillende laagdiktes met zink, aluminium of legeringen.

Aluminiseren

Het thermisch opspuiten van puur aluminium in laagdiktes > 150 micron wordt aluminiseren genoemd. Het aluminiseren wordt door SSB Bouman toegepast op materialen waarbij een hoge levensduurverwachting van toepassing is, met aluminium 99,5% of 99,0% afhankelijk van de wens van de klant.

Brandwerende coatings

SSB Bouman is officieel approved applicator voor het aanbrengen van brandwerende coatings, zoals bijvoorbeeld Chartek en Pitt Char XP.

Eén van de specialisaties van SSB Bouman is schooperen

Geluid reducerende coatings

Op laadkleppen en in trailers kunnen geluid reducerende (geluidsarme) coatings aangebracht worden. SSB Bouman maakt hierbij gebruik van een polyurethaan coating met een twaron vezel. Deze vezel zorgt voor geluiddemping en antislip.