Straalbedrijf Drenthe

Als een staalconstructie behandeld moet worden met een beschermende laag, zal er van tevoren eerst een andere behandeling moeten plaatsvinden. Om verf en corrosie van het oppervlak te stralen, is een straalbedrijf in Drenthe nodig dat de mogelijkheid heeft om dit zowel op locatie als op het eigen terrein te doen. Met SSB Bouman heeft u een partner die dankzij vele jaren ervaring deze klus snel en doeltreffend weet te klaren.

Straalbedrijf in Drenthe nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wat maakt een straalbedrijf in Drenthe zo belangrijk?

Iedereen die wel eens een constructie heeft geverfd, weet hoe belangrijk het is om het eerst te schuren en vet- en stofvrij te maken. Gebeurt dat niet, dan hecht de verf slecht en zal de behandeling niet optimaal zijn. Hetzelfde geldt voor grote staalconstructies. Deze moeten voor een behandeling goed gestraald worden, zodat het staal helemaal in zijn oorspronkelijke staat hersteld wordt en op die manier klaar is voor een behandeling met een beschermende laag.

Van belang hierin is ook, dat u een straalbedrijf zoekt dat deze klus niet alleen op locatie kan klaren, maar die ook beschikt over een straalcabine op het eigen terrein. SSB Bouman heeft een grote straalcabine, plus een grote spuithal en opslagloods, waar mobiele apparatuur gestald kan worden. In deze straalcabine in Drenthe kan SSB Bouman een ruime hoeveelheid werkzaamheden uitvoeren, die stuk voor stuk zorgen voor een optimaal resultaat.

SSB Bouman is als straalbedrijf in Drenthe van alle markten thuis.

De straalcabine, een ‘operatiekamer’ voor staalconstructies

SSB Bouman beschikt over een eigen straalcabine in Drenthe, waarin menig constructie zonder enig probleem behandeld kan worden. Deze straalcabine heeft een afmeting van 8 bij 25 meter en met de mogelijkheden om objecten tot 30 ton te laden en te lossen, biedt het plaats aan kleine, maar vooral ook zeer grote constructies. Combineer dit met een grote hijscapaciteit op het terrein en er zijn maar weinig klussen die niet op eigen terrein kunnen worden uitgevoerd. In de straalcabine wordt een zeer nauwkeurig proces gevolgd, die erop is gericht om tot een optimaal resultaat te komen.

In de straalcabine wordt gestraald met het straalmiddel korund (aluminium oxide). Korund geeft ons de mogelijkheid om staal, rvs, aluminium en verzinkt werk te stralen. Een magneet- en stofreiniger zorgt ervoor dat het straalmiddel na elke omloop wordt gezuiverd van staal- en stofresten. Daar komt bij dat vriesdrogers de perslucht altijd olie- en vochtvrij houden en de omgeving dus volledig vrij is van materiaal dat een goed eindresultaat in de weg kan staan.

Waarom niet zandstralen in Drenthe?

Het doorlopen van een straalproces gebeurt al vele jaren en staat nog altijd bekend onder de naam ‘zandstralen’. Bij zandstralen in Drenthe werd zand of grit onder hoge druk tegen het oppervlak gespoten om corrosie en verf te kunnen verwijderen. Hoewel dat in de basis dus hetzelfde is als wat we in onze straalcabine doen, is het echte zandstralen al sinds de jaren ‘50 verboden. Dit, omdat het flinke schade kan toebrengen aan de longen van de medewerkers in de straalcabine. Door het gebruik van bijvoorbeeld korund worden die gezondheidsrisico’s volledig gemeden en werken onze medewerkers in een veilige omgeving.

In onze straalcabine kunnen we bijna alle klussen aan.

Een straalbedrijf in Drenthe met vele mogelijkheden

Zoals gezegd biedt onze straal- en spuitcabine een rijke hoeveelheid mogelijkheden, zodat we van alle markten thuis kunnen zijn op het gebied van staalbehandeling. De deur staat bij SSB Bouman open voor allerlei projecten, maar het zijn toch wel echt de grote, gespecialiseerde projecten waarin we uitblinken. In onze spuit- en straalcabine voeren we - naast het stralen - de volgende werkzaamheden uit:

  • Spuiten - Dankzij een uitstekend geconditioneerde spuitcabine, kunnen we verschillende spuitsystemen aanbrengen via bijvoorbeeld airless-spray, elektrostatisch spuiten, HVLP en hot spray spuitinstallaties.
  • Schooperen - SSB Bouman is gespecialiseerd in het schooperen van metaal. Hierbij wordt het zojuist gestraalde metaal verzinkt en is het dus perfect beschermd tegen corrosie.
  • Aluminiseren - Men spreekt van aluminiseren als puur aluminium in laagdiktes thermisch wordt opgespoten. Als het materiaal een lange levensduur moet hebben, is aluminisering van groot belang.
  • Het aanbrengen van brandwerende coatings - Heeft u brandwerende coatings nodig, zoals Chartek en Pitt Char XP, dan bent u bij SSB Bouman aan het juiste adres. Wij zijn een officieel approved applicator.
  • Het aanbrengen van geluidwerende coatings - Geluiddempende coatings kunnen aangebracht worden op laadkleppen en in trailers. Hierbij wordt een polyurethaan coating aangebracht met een twaron vezel. Het is deze vezel die ervoor zorgt dat het geluid gedempt wordt. Bijkomend voordeel: het zorgt ook voor antislip.

Op zoek naar een straalbedrijf in Drenthe? Bel SSB Bouman

Het mag duidelijk zijn: SSB Bouman heeft dankzij de eigen spuitcabine en de vele jaren ervaring de mogelijkheid om een grote hoeveelheid projecten aan te pakken. Bent u dan ook op zoek naar een straalbedrijf in Drenthe? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. SSB Bouman is een familiebedrijf, dat inmiddels tientallen jaren ervaring heeft en zodoende beschikt over een grote hoeveelheid vakmanschap. Omdat wij al zo lang actief zijn binnen deze sector, zijn we bekend met alle facetten van dit werk en is geen opdracht ons te gek.

Bij SSB Bouman hebben we uitgebreide ervaring en kennis in:

Contact, informatie en advies

Natuurlijk begrijpen we het maar al te goed als u nog zit met enkele vragen, voordat u overgaat tot het maken van een afspraak. En om op die vragen een goed antwoord te krijgen, staan onze medewerkers altijd voor u klaar. Onze experts helpen u graag met vragen over onze projecten, de mogelijkheden binnen onze werkzaamheden en eventuele vragen over specifieke onderwerpen binnen ons werkveld. Een goed contact met onze klanten is belangrijk en dus proberen we de lijntjes altijd zo kort mogelijk te houden. Op die manier weet u altijd waar u aan toe bent en blijft u niet zitten met onbeantwoorde vragen.

Straalbedrijf in Drenthe nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan