Straalbedrijf actief in Groningen

Wanneer een staalconstructie toe is aan een opknapbeurt in de vorm van een nieuwe beschermlaag, dan is het erg belangrijk dat de ‘oude’ verf en corrosie eerst verwijderd wordt. Wordt dit niet gedaan, dan hecht de nieuwe verf niet optimaal. SSB Bouman kan als straalbedrijf werkzaam in Groningen en omgeving het oppervlak stralen en klaarmaken voor de behandeling. Dankzij tientallen jaren aan ervaring wordt de klus snel en effectief voor u uitgevoerd. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Straalbedrijf actief in Groningen nodig?

  • Flexibele mogelijkheden om te stralen op locatie
  • Actief in het hele land, buitenland en offshore
  • Beschikkend over een ruime eigen straalcabine van 8 bij 25 meter
  • Gecertificeerd en erkend straalbedrijf
  • Meer dan 45 jaar ervaring

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Het belang van een straalbedrijf nabij Groningen

Bij het behandelen van een oppervlak is de voorbehandeling minstens net zo belangrijk, dat weet u misschien wel van het verven van een constructie. Immers geen goede voorbehandeling, betekent geen goede hechting. Hierdoor kan het zijn dat u weer helemaal opnieuw kunt beginnen met de klus. Bij een staalconstructie is dit niet anders, het staal dient vlak te zijn en vrij van vet en stof voor de beste hechting. Door middel van stralen wordt de constructie weer in oorspronkelijke staat hersteld alvorens de behandeling kan beginnen.

SSB Bouman kan als straalbedrijf uitstekend bijdragen aan iedere klus waarbij een staalconstructie gestraald moet worden. Hoewel het straalbedrijf niet in Groningen, maar in Hoogeveen (Drenthe) gevestigd is, hebben wij regelmatig klanten uit Groningen die door ons de klus uit laten voeren. Doordat wij over de juiste kennis en materialen beschikken kunnen wij flexibel te werk gaan en ook op locatie stralen. Wij werken dan ook door heel het land, het buitenland en offshore.

Bij SSB Bouman hebben we uitgebreide kennis en ervaring in:

De straalcabine, voor kleine en grote staalconstructies

Een straalcabine is, zoals de naam al verraadt, een cabine waarin objecten gestraald kunnen worden. Doordat de cabine is afgesloten, kunnen de stofdeeltjes hier niet buiten komen en blijft de rest van de werkplek schoon. Daarnaast beschikt de cabine over de juiste benodigdheden en een goed afzuigsysteem. De straler wordt beschermd met een speciaal pak, waardoor deze de werkzaamheden in de straalcabine veilig en goed kan uitvoeren.

Bij SSB Bouman beschikken wij over een eigen straalcabine van 8 bij 25 meter, waardoor wij zowel kleine als grote staalconstructies met gemak kunnen stralen op ons eigen terrein. Er wordt gebruik gemaakt van het straalmiddel korund om een object stof-, vet- en verf vrij te maken. Korund kan gebruikt worden om staal, rvs, aluminium en verzinkt werk te stralen. Dankzij een magneet- en stofreiniger wordt het straalmiddel na elke omloop gezuiverd van staal- en stofresten. Daarnaast zorgen vriesdrogers ervoor dat de perslucht olie- en vochtvrij gehouden wordt. Hierdoor is de omgeving vrij van materiaal dat het eindresultaat kan beïnvloeden.

Straalcabine in Groningen, voor grote en kleine staalconstructies.

Waarom het is stralen en niet zandstralen in Groningen?

Het proces van het stralen wordt in vele gevallen nog altijd ‘zandstralen’ genoemd. Zandstralen in Groningen is echter sinds de jaren ‘50 verboden vanwege de gezondheidsrisico’s voor de medewerkers in de straalcabine. Het proces, waarbij zand of grit met hoge druk op het oppervlak wordt gespoten, kan namelijk schade toebrengen aan de longen. Bij SSB Bouman verzekeren wij u van een veilige omgeving voor onze medewerkers. In plaats van zand of grit wordt er namelijk gebruik gemaakt van korund om het oppervlak te stralen. Hiermee worden de gezondheidsrisico’s volledig vermeden.

SSB Bouman, uw straalbedrijf werkzaam in Groningen en omgeving

Wanneer u op zoek bent naar een straalbedrijf actief in Groningen of nabij Groningen voor het uitvoeren van uw klus, dan bent u bij SSB Bouman aan het juiste adres. U heeft te maken met een familiebedrijf met tientallen jaren aan kennis en ervaring op verschillende projecten. Hierdoor wordt uw klus met veel vakmanschap uitgevoerd en is geen opdracht te veel voor ons. Wij zijn niet alleen werkzaam in Groningen, maar ook daarbuiten. Vanuit ons straalbedrijf in Drenthe, Hoogeveen om precies te zijn, kunnen wij breed opereren.

Naast het stralen van kleine en grote constructies, kunnen wij in onze spuit- en straalcabine nog veel meer voor u betekenen, of dat nu in Groningen is of op een andere plek. Zo zijn wij ook gespecialiseerd in de volgende werkzaamheden:

  • Spuiten: In een uitstekend geconditioneerde spuitcabine kunnen verschillende spuitsystemen worden aangebracht. Bijvoorbeeld hot spray spuitinstallaties, airless-spray, elektrostatisch spuiten en HVLP.
  • Schooperen: Bij schooperen wordt het zojuist gestraalde metaal verzinkt. Hierdoor is het metaal perfect beschermd tegen corrosie.
  • Aluminiseren: Hierbij wordt puur aluminium in lagen thermisch op het materiaal gespoten. Hierdoor wordt de levensduur aanzienlijk langer.
  • Het aanbrengen van een brandwerende coating: Een brandwerende coating, zoals Chartek en Pitt Char XP, kan worden aangebracht. Wij zijn een officieel approved applicator.
  • Het aanbrengen van een geluidwerende coating: Hierbij wordt een polyurethaan coating aangebracht met een twaron vezel. De vezel zorgt ervoor dat het geluid gedempt wordt.
SSB Bouman is een gekwalificeerd straalbedrijf in Groningen en omgeving.

Straalbedrijf actief in Groningen nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Meer informatie

Heeft u vragen over onze diensten als straalbedrijf werkzaam in Groningen en omgeving? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden en u verder te helpen. Wij houden van korte lijntjes met u als klant, zodat u altijd weet waar u aan toe bent.