Straalbedrijf actief in Friesland

Wanneer een staalconstructie behandeld moet worden met een beschermende laag, is het belangrijk dat deze constructie goed geprepareerd wordt. Eventuele verf en corrosie moet immers van het oppervlak gestraald worden en de beste manier om dit te doen, is door een straalbedrijf actief in Friesland in te schakelen. SSB Bouman is hiervoor de beste partij; wij beschikken over een straalcabine op eigen locatie, zodat we geschikt zijn voor grote en kleine opdrachten.

Straalbedrijf actief in Friesland nodig?

  • Stralen op locatie in Friesland of in onze eigen straalcabine
  • Inzetbaar door het hele land, het buitenland en offshore
  • Levering van straal- en schilderwerk van hoge kwaliteit
  • Gecertificeerd en erkend
  • Meer dan 45 jaar ervaring

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stralen op locatie in Friesland

Een geverfde constructie gaat het langste en beste mee als deze eerst volledig geschuurd is en vet- en stofvrij wordt gemaakt. Alleen dan hecht de verf zich goed aan het oppervlak en blijft het ook lang zitten. Gebeurt dit niet, dan is de behandeling verre van optimaal en zal het verf sneller loslaten. Voor staalconstructies geldt hetzelfde principe, maar in dit geval moet er wat grover geschut ingezet worden. Hierbij wordt het staal gestraald, zodat alle corrosie en alle oude verfresten verwijderd worden en de constructie helemaal klaar is voor een goede behandeling.

Straalbedrijf SSB Bouman beschikt over de juiste kennis en materialen om dit bij u op locatie te kunnen doen. Als straal- en schilderbedrijf zijn wij inzetbaar door heel Nederland, maar ook in het buitenland en offshore. Het kan ook handig zijn om bepaalde materialen te stralen in een straalcabine. Bij SSB Bouman beschikken we over een enorme straalcabine, een grote spuithal en een opslagloods waar mobiele apparatuur in gestald kan worden. Deze straalcabine is gevestigd op onze bedrijfslocatie in Hoogeveen en zorgt ervoor dat we een ruime hoeveelheid werkzaamheden uit kunnen voeren, zodat iedere staalconstructie straks perfect beschermd is.

Onze straalcabine

SSB Bouman beschikt dus over een grote straalcabine, die op ons terrein in Hoogeveen staat. Deze cabine is ruimschoots groot genoeg om objecten tot dertig ton in te laden en te lossen. Met een afmeting van 8 bij 25 meter hebben we plek genoeg voor zeer grote constructies, wat het werk een stuk makkelijker maakt. Tel daar onze grote hijscapaciteit bij op en het is duidelijk dat we over een cabine beschikken waar ruimte en mankracht is voor bijna alle klussen.

In onze straalcabine maken we gebruik van het straalmiddel korund (aluminium oxide). Dit materiaal stelt ons in staat om staal, rvs, aluminium en verzinkt werk te stralen. Een magneet- en stofreiniger zuivert het straalmiddel na elke omloop van straal- en stofresten. Ondertussen houden onze vriesdrogers de perslucht altijd vrij van olie en bocht en is de omgeving dus vrij van alles wat een goede behandeling kan tegengaan.

Zandstralen in Friesland, waarom gebeurt dat niet meer?

Hoewel de ouderwetse term ‘zandstralen’ nog altijd gebezigd wordt als het gaat om het werk dat plaatsvindt in een straalcabine, gebeurt dit al lang niet meer met zand en grit. Vroeger was dit de dagelijkse praktijk, maar na verloop van tijd werd duidelijk dat de medewerkers in de cabine flinke schade opliepen aan de gezondheid. Stoflongen waren eerder regel dan uitzondering en dus werd er al in de jaren ‘50 besloten om in plaats van zand en grid materialen als korund te gebruiken. Met dergelijke materialen is er geen risico op gezondheidsschade en werken onze medewerkers altijd in een veilige omgeving.

Ons straalbedrijf in Friesland is geschikt voor de grootste projecten

De vele mogelijkheden van een straalbedrijf werkzaam in Friesland

Omdat we zowel op locatie kunnen stralen als in onze straalcabine, kunt u bij ons terecht voor allerlei verschillende opdrachten. Hoewel een een specialisatie hebben in grote projecten, kunt u bij ons ook terecht voor de wat kleinere opdrachten die kunnen worden uitgevoerd in onze spuit- en straalcabine.

  • Spuiten - In onze zeer goed geconditioneerde spuitcabine kunnen we spuitsystemen aanbrengen via bijvoorbeeld airless-spray, elektrostatisch spuiten, HVLP en hot spray spuitinstallaties.
  • Schooperen - Bij schooperen wordt het zojuist gestraalde materiaal verzinkt, waarmee het optimaal beschermd is tegen corrosie. Een van onze specialiteiten.
  • Aluminiseren - Hierbij wordt puur aluminium in laagdiktes thermisch opgespoten en dit is bij uitstek geschikt voor materiaal dat zeer lang moet meegaan.
  • Het aanbrengen van brandwerende coatings - Zoekt u brandwerende coatings, zoals Chartek en Pitt Char XP, dan bent u bij SSB Bouman aan het juiste adres. Wij zijn een officieel approved applicator.
  • Het aanbrengen van geluidwerende coatings - Op laadkleppen en trailers kunnen we een geluidwerende coating aanbrengen. Dit doen we met behulp van polyurethaan coating, aangebracht met een twaron vezel. Deze vezel dempt het geluid en zorgt ook voor antislip.

Zoekt u een straalbedrijf werkzaam in Friesland? SSB Bouman staat voor u klaar

Onze eigen straal- en spuitcabine zorgt ervoor dat we in staat zijn om elke klus aan te pakken die u maar kunt hebben. Maar in veel geval gebeurt het stralen gewoon op locatie. Zoekt u een straalbedrijf werkzaam in Friesland? Dan zijn wij de aangewezen partij om voor u aan de slag te gaan. SSB Bouman is een familiebedrijf dat alweer tientallen jaren actief is in de sector en dus de ervaring en kunde heeft om u overal mee te kunnen helpen. We hebben uitgebreide ervaring in de volgende werkzaamheden:

Maak gebruik van onze straalcabine in Friesland

Straalbedrijf voor uw bedrijf in Friesland nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Contact, informatie en advies

Zit u met vragen, wilt u meer weten over onze werkzaamheden, of heeft u een hele specifieke opdracht? Neem dan vooral contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar en zullen u op alle mogelijke manieren van dienst zijn. Heeft u een vraag over een van onze projecten? Ook dan bent u van harte welkom. We vinden het belangrijk dat het contact met onze klanten soepel verloopt en dat de lijntjes lekker kort zijn. Daarom staan we altijd voor u klaar met raad en daad. En zoekt u een straalbedrijf in Drenthe, of een straalbedrijf in Groningen? Ook dan is SSB Bouman de perfecte partner.