Straalbedrijf actief in Overijssel

Staalconstructies zijn divers van aard, maar niet immuun voor de elementen. Vocht en chloriden kunnen na verloop van tijd een stevige vat krijgen op zo’n constructie en voor corrosie zorgen. En dus moet het beschermd worden, vaak met een beschermende coating. Voordat dat gebeurt, moet er echter gestraald worden. En dat kan het beste via een straalbedrijf actief in Overijssel. SSB Bouman is hiervoor een uitstekende partij. Dankzij onze eigen straalcabine kunnen we grote en minder grote opdrachten aan.

Straalbedrijf actief in Overijssel nodig?

  • Inzetbaar door heel Nederland, het buitenland en offshore
  • Stralen op locatie in Overijssel of in onze eigen straalcabine
  • Gecertificeerd en erkend als staalstraal- en schildersbedrijf
  • 45 jaar ervaring als straalbedrijf
  • Flexibel, kwaliteit en vakmanschap

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Stralen op locatie in Overijssel

Veel constructies hebben bescherming nodig. Vaak staan ze aan land of op zee, altijd staan ze bloot aan elementen die na verloop van tijd kunnen gaan vreten aan de structuur. Voordat ze behandeld worden met een beschermende coating, is het echter belangrijk om ze volledig te ontdoen van ongewenste elementen. Vroegere corrosie, oude verf, vuil, het moet er allemaal af. En dat gebeurt door een straalbedrijf dat actief is in Overijssel. Hier wordt het staal volledig gestraald, zodat de kale constructie weer helemaal behandeld kan worden en er vele jaren tegenaan kan.

Dit stralen kan op locatie gebeuren, waardoor het te stralen materiaal gewoon kan blijven waar het is. Dit maakt ons straalbedrijf flexibele inzetbaar door heel het land, maar ook in het buitenland en offshore. Soms is het handiger om bepaalde materialen te stralen in een straalcabine. Wij beschikken over een eigen straalcabine in de buurt van Overijssel, namelijk in Hoogeveen. De cabine van SSB Bouman is groot genoeg voor de meeste projecten, zodat er weinig is dat er niet in past. Daarnaast beschikken we over een spuithal en over een opslagloods waar mobiele apparatuur gestald kan worden. Hiermee zijn we perfect geschikt voor de grootste opdrachten.

De straalcabine regio Overijssel

Bij SSB Bouman beschikken we over een grote straalcabine in Hoogeveen. Deze cabine is 8 bij 25 meter en zodoende ruim genoeg op objecten tot dertig ton in te laden en te lossen. Er is plek voor grote constructies en daarbij beschikken we over flink wat hijscapaciteit, zodat er weinig klussen zijn die we niet aankunnen.

In onze straalcabine wordt gestraald met korund, een straalmiddel dat ons in staat stelt om staal, rvs, aluminium en verzinkt werk te stralen. Een magneet- en stofreiniger zuivert het straalmiddel na elke omloop, zodat straal- en stofresten volledig verwijderd worden. Daarnaast houden onze vriesdrogers de perslucht vrij van olie en bocht, zodat er geen resten meer in de omgeving hangen die een goede behandeling in de weg staan

Zandstralen in Overijssel, waarom dat niet meer gebeurt

Deze handeling kennen we ook nog als ‘zandstralen’, maar dat is een ouderwetse term. Vroeger werd er inderdaad met zand en grit gestraald, maar dat gebeurt al sinds de jaren ‘50 niet meer. Medewerkers die zich bezighielden met zandstralen kregen ernstige gezondheidsklachten, waarna deze specifieke manier van stralen werd verboden. In plaats van zand en grit werden materialen als korund gebruikt, die geen schade opleveren aan de gezondheid.

In onze straalcabine in Overijssel hebben wij voldoende ruimte om te stralen

Een straalbedrijf actief  in Overijssel biedt vele mogelijkheden

In onze straalcabine is ruimte voor veel verschillende projecten, maar wanneer dit handig is dan stralen wij uiteraard ook op lokatie. We zijn weliswaar gespecialiseerd in grote projecten, maar ook voor kleinere opdrachten kunt u prima bij ons terecht. Daarnaast zijn we een expert in:

  • Spuiten - In onze spuitcabine zijn we in staat om spuitsystemen aan te brengen, zoals bijvoorbeeld airless-spray, elektrostatisch spuiten, HVLP en hot spray spuitinstallaties.
  • Schooperen - Het verzinken van gestraald materiaal heet schooperen. Hiermee wordt het staal optimaal beschermd tegen corrosie. Dit is een van onze specialiteiten.
  • Aluminiseren - Bij aluminiseren wordt puur aluminium in laagdiktes thermisch opgespoten. Moet het materiaal lang meegaan, dan is deze handeling erg welkom.
  • Het aanbrengen van brandwerende coatings - Wij leveren brandwerende coatings, zoals Chartek en Pitt Char XP. We zijn een approved applicator.
  • Het aanbrengen van geluidwerende coatings - Laadkleppen en trailers zijn gebaat bij een geluidwerende coating. Dit wordt aangebracht met behulp van polyurethaan coating, aangebracht met een twaron vezel. Bijkomend voordeel; dit zorgt ook voor antislip.

Op zoek naar een straalbedrijf actief in Overijssel? SSB Bouman staat klaar

Wie zoekt naar een betrouwbare partner met een straalcabine dicht bij Overijssel, heeft met SSB Bouman de ideale partner. Wij zijn een familiebedrijf dat tientallen jaren ervaring heeft in deze sector, zodat u gebruik kunt maken van onze kennis en kunde om uw project tot een succes te maken. Wij kunnen u helpen met de volgende werkzaamheden:

SSB Bouman is een betrouwbaar straalbedrijf in Overijssel

Straalbedrijf werkzaam in Overijssel nodig?

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Heeft u vragen over onze werkzaamheden of zoekt u een partner voor een bijzondere opdracht? Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u op alle mogelijke manieren en zullen ervoor zorgen dat u altijd weet waar u aan toe bent. Neem ook gerust een kijkje bij onze projecten. En zoekt u een straalbedrijf in Drenthe, een straalbedrijf in Groningen of een straalbedrijf in Friesland? Dan staat SSB Bouman voor u klaar.